Vår historia

Om oss

Lintrollets Kennel

1978 föddes vår stamtik på Hovagårdens kennel. Därefter importerades en hane från München och en tik från Östberlin, för att få en så bred avelsbas som möjligt.

1982 föddes våra första LINTROLL. Sedan dess har vi fött upp över 300 valpar.

Vi följer vår uppfödning och stödjer våra valpköpare under hela hundens liv. Vi ordnar årliga kennelläger och träffas ofta på olika rasarrangemang. Vi söker aktiva ägare som gärna tränar och tävlar med sina hundar. Vi tycker att det ger hundarna ett roligare liv.

ingrid

Ingrid Carlsson

Ingrid, kallas Tinka. är utbildad till ringsekreterare, för utställning. Exteriörbeskrivare för Hovawart. Metalfigurant, mentalbeskrivare, mentaltestdomare, valpbeskrivare och SBK-instruktör. Har tävlat med flera hundar upp till Elitklass i Bruks och Lydnadsklass 3.

benny

Benny Carlsson

Benny har utbildat en räddningshund (Korad Shatterproof's Atos.) Benny har även tävlat i både spår och rapport.

honung

Lintrollets Honung

KORAD, SE UCH, SPH II, PTRH II Lintrollets Honung, blond tik HD-A, ED ua. Godkänd i Högre klass Patrull och spår. Mor till vår K-, O- och R-kull. Är Svensk Utställningschampion och har fått Nordiskt Cert.

oboy

Lintrollets Oboy

Lintrollets Oboy, smt hane, HD-A, ED ua. Har gjort sitt MH. Deltagit i Unghundsklass på utställning och fått Excellent. CK, Nordiskt Cert och blivit BIR. Han har ställts ut i Danmark och fått Danskt Cert och CACIB

hallon

Lintrollets Hallon

KORAD, SPH I Lintrollets Hallon, smt tik, HD-A, ED ua. Uppflyttad till högre klass spår. Mor till vår M- och P-kull. Har fått Cert och Nordiskt Cert på utställning. Blev superriksmästare 2017!

pixel

Lintrollets Pixel

Lintrollets Pixel SE56635/2018 smt hane, HD-A, ED ua. Har gjort ett mycket bra MH.

Besök oss

Besöksadressen för vår kennel och vårt hunddagis är enl nedan

Långarödsvägen 221 27568 Vollsjö, Skåne

Ring oss

Ni är välkomna att kontakta oss på nummret nedan vid frågor gällande uppfödning, hunddagis, träning och tävling.

+46 70 747 24 57

Maila oss

Skicka gärna ett mail vid frågor till mailadressen nedan

tinkas@telia.com